Atgal

Jogos užsiėmimai egoistams

sportas
Nemokamas
Renginio data
2024-09-29 13:00 Iki 16:00

apie

Esu JOGINĖ - sertifikuota jogos, meditacijos filosofijos ir terapijos mokytoja, Tibeto budizmo praktikė. Joga man yra gyvenimo būdas, kelionė, kurioje esu jau penkerius metus. Atradusi kas yra tikroji joga, neapėpiamą jos naudą ir gylį, jaučiu pareigą žiniomis dalintis su visais, kuriems artima jogos filosofija.  
Joga, tai universali, tūkstantmečius gyvuojanti ugdymo sistema, lavinanti kūną, protą, intelektą ir dvasią. Tai nuostabus įrankis skirtas visiems. Jogos dėka galime treniruoti kūną, lavinti koncentraciją, balansą, taip pat nuraminti protą, susigrąžinti vidinę ramybę, subalansuoti emocijas ir pajausti harmoniją.
Šiandienis gyvenimas yra kupinas streso, įtampos, nervinio dirglumo ir skubėjimo. Praktikuojant jogą galime jaustis ramesni, ženkliai pagerėja miegas, turime daugiau energijos,  jėgų ir gyvybingumo.
Užsiėmimų metu:
Pažinsime jogos filosofiją
Praktikuosime Hatha Vinyasa, YIN jogą
Atliksime kvėpavimo pratimus, taikant skirtingas technikas
Nuraminsime protą ir gilinsime koncentraciją, atliekant meditaciją
Atpalaiduosime raumenis gilaus atsipalaidavimo pozoje – Shavasanoje.

HATHA VINYASA JOGA -  tai dviejų jogos rūšių sintezė, kai Hatha jogos asanos apjungiamos dinaminėmis sekomis. Judesys derinamas su kvėpavimu, atliekant užlaikymus.  Lavinamas dėmesingumas ir koncentracija.

YIN JOGA – tai pasyvi ir lėta jogos praktika, kuri atpalaiduoja kūno raumenis, paleidžiamos įtampos,  pagerinamas raiščių, fascijų, audinių, sąnarių lankstumas, atstatoma jų drėgmė. YIN jogos praktikų metu mokomės pastebėti raumenų įtampą kūne ir juos atpalaiduoti, sumažinti nuovargį. YIN jogoje asanos užlaikomos 2-7 min.

Kodėl VERTA DALYVAUTI  užsiėmimuose?
Fizinis ir psichinis balansas. Joga ir meditacija padeda subalansuoti tiek kūną, tiek protą. Jogos pratimai (asanos) nuramina protą, stiprina nervų sistemą, masažuoja vidinius organus, sustiprina kūną,  padeda jam tapti lankstesniu, sveikesniu. Meditacijos dėka taip pat raminamas protas, pagilinama koncentracija, sumažinamas patiriamas stresas ir pagerinama bendra emocinė savijauta.
Sveikatos gerinimas. Jogoje labai svarbu nuolatinės praktikos. Reguliariai praktikuojant jogą galima pagerinti fizinę būklę: sumažėja kraujospūdis, pagerėja širdies veikla,  sustiprinama imuninė sistema, pagerėja balansas ir koordinacija, ištvermė.
Koncentracija: Užsiėmimai gali padėti geriau susitelkti kasdienėje veikloje, būti dėmesingesniems, suteikti energijos visai dienai.
Emocinis stabilumas. Jogos ir meditacijos praktikos padeda suprasti savo emocijas, jų kilmės priežastis bei jas subalansuoti, o tuo pačiu ir ugdyti vidinę ramybę. Praktikuojant jogą tampame ramesni, taikoje su savimi ir kitais.
Dvasinis augimas: Jogos ir meditacijos mokymai leidžia geriau pažinti save ir skatina augti dvasiškai.  Praktikų dėka tampame sąmoningesni, mažėja mūsų ego. Radža Jogos mokslas parodo, kaip galima gyventi pilnavertį, laimingą ir prasmingą gyvenimą ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų.