Atgal

Spektaklis „Atvira pora“

teatras
Renginio kaina
29.90 - 39.90
Renginio data
2024-12-28

apie

Režisierius Antanas Obcarskas
Vaidina: Toma Vaškevičiūtė, Giedrius Savickas

Vyras. Žmona. Santuoka. Krizė.
Tokioje, gana tradicinėje, situacijoje atsiduria komedijos „Atvira pora“ herojai Antonija (Toma Vaškevičiūtė) ir jos vyras (Giedrius Savickas). Situacija tradicinė, tačiau jos sprendimo būdas tikrai originalus. Net šokiruojantis! Galime lažintis, kad jūs iki to neprisigalvotumėt. O štai mūsų komedijos herojams protas keistai susisuko. „Mes išgelbėsime mūsų santykius tik tada, kai pakeisime savo kultūrinius požiūrius iš esmės“, – sako vyras. „Bet taip nebūna. Žinai kas būna? Nervų karas, panikos atakos, nemiga, krūva tablečių, konsultacijos pas psichologus ir galų gale durnynas“, – skeptiškai idėją iš pradžių įvertino Antonija. Bet galų gale JIS JĄ įtikino. Siekdami išsaugoti santuoką, abu sutaria tapti „atvira pora“. Nesislapstydami megzti intymius santykius su kitais. Ir dar visiškai be jokios gėdos ir sąžinės graužimo šeimoje pasipasakoti savo nuotykius.

Gal, vis dėlto, nors vienas jūsų esate išbandęs tokį santykių išsaugojimo būdą? Jei taip, labai norėtume išgirsti, kaip jums sekėsi.

Mūsų herojams sekėsi tikrai ne taip, kaip jie įsivaizdavo…„Šitą šokį pora turi šokti dviese ir abi pusės turi būti pasirengusios staigiems posūkiams. Negali prognozuoti, kas iš tokių santykių išeis nugalėtoju“ – sako spektaklio režisierius Antanas Obcarskas.

Komedija „Atvira pora“ intrigą išlaiko iki pat paskutinių spektaklio sekundžių. O įspūdingas finalas žiūrovui tampa dar didesniu netikėtumu.

Komedija „Atvira pora“ sukurta pagal garsią italų pjesę „Coppia aperta, quasi spalancata“ (autoriai Dario Fo, Franca Rame ir Jacopo Fo). Vos pradėta rodyti Italijoje, pjesė, dėl savo drąsaus ir necenzūruoto turinio, sulaukė didžiulio ažiotažo.

Lietuviško spektaklio „Atvira pora“ kūrėjai įspėja, kad jame aptariamos problemos ir vaidinamos situacijos gali šokiruoti jautresnį žiūrovą, taip pat gali būti sunkiai suprantamos jaunesniems nei 16 metų asmenims.