Atgal

Trio HARMONIA

koncertai
Renginio kaina
6.20 - 11.20
Renginio data
2024-08-03 19:00 Iki 20:30

apie

Francesco BRUNO (fleita, Italija), Viktorija Marija ZABRODAITĖ (fleita)
Nijolė BARANAUSKAITĖ (fortepijonas)

Programoje F. Kuhlau, F. Doppler, G. Verdi, B. Herman, L. Arditi, G. Bizet, L. Delibes, L. Denza, J. Straus

Francesco BRUNO koncertuoja solo, įvairiausiuose ansambliuose ir su orkestrais svarbiausiose Italijos koncertinėse salėse (Milane, Neapolyje, Palerme, Pizoje, Calabrijoje, Catanijoje, Messinoje ir kt.) taip pat ir užsienyje – Lenkijoje, Turkijoje, Graikijoje. Fleitininkas rengia meistriškumo kursus privačiose asociacijose ir valstybinėse įstaigose. Jis yra fleitininkų orkestro „Afflatus“ bei Sicilijos fleitų orkestro „Triscele“ įkūrėjas ir vadovas. 2019 m. jam buvo įteiktas Sirakūzų „Corrado Maranci“ muzikos apdovanojimas kaip geriausiam metų Sicilijos klasikinės muzikos atlikėjui.

Fleitininkė Viktorija Marija ZABRODAITĖ daug koncertuojanti atlikėja ir puiki pedagogė (dirba Vilniaus Karoliniškių muzikos mokykloje ir Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje). Atlikėja pasirodo su įvairių sudėčių ansambliais, o koncertiniai keliai veda po Lietuvą ir toli už jos ribų. Fleitininkės scenos partneriai: Kęstučio Grybausko pianistų kvartetas, Čiurlionio kvartetas, žymūs Lietuvos ir Vokietijos pianistai, vargonininkai ir dainininkai. Fleitininkė ne kartą rengė fleitos meistriškumo kursus Italijoje. Nuo 2021 m. koncertuoja su F. Bruno ir N. Baranauskaite.

Pianistė Nijolė BARANAUSKAITĖ – puiki koncertmeisterė, koncertuojanti su dainininkais ir instrumentalistais. Rengia ir solines programas. Tarptautinių konkursų laureatė, ne kartą apdovanota diplomais kaip geriausia konkursų koncertmeisterė.

Nijolė –pianistė, „lukštenanti“ sudėtingiausias partitūras, užburianti savita grojimo maniera, elegancija, meistriškai išgaunanti iš fortepijono visą paletę nuostabiausių garsinių spalvų, sugebanti kiekvieną kartą pateikti individualią interpretaciją, neatitoldama nuo solisto siūlomos ir tarsi susiliedama į vieną visumą. Tad neatsitiktinai atlikėja – viena geidžiamiausių koncertmeisterių, bendradarbiaujanti su žymiais Lietuvos dainininkais ir instrumentalistais, tarp kurių – nuolatinės scenos partnerės operos solistės Joana Gedmintaitė, Julija Stupnianek, Agnė Stančikaitė, Aistė Pilibavičiūtė, fleitininkė Viktorija Zabrodaitė, smuikininkė Irma Belickaitė.

Nijolė Baranauskaitė taip pat rengia solines programas, dėsto LMTA.