Naujasis restoranas Birštone kurs netikėtus skonius iš gerai pažįstamų produktų

2024/07/11 Kultūra

Mėgstantieji atrasti naujus skonius į Lietuvos gastronomijos žemėlapį netrukus galės įtraukti ir dar vieną ypatingą vietą – pačiame Birštono centre įsikūrusį restoraną „Harmony Birštonas“.

Jo virtuvei vadovaus darbo patirties įvairiuose Europos šalių restoranuose įgijęs šefas Mantas Rudžionis, kuris save laiko modernios europietiškos virtuvės atstovu. Naujasis restoranas bus jaukaus boutique stiliaus viešbučio dalimi. Restorano ir viešbučio „Harmony Birštonas“ atidarymas planuojamas įpusėjus liepai.

„Harmony Birštonas“ vadovė Neringa Vaitkūnaitė-Lopetienė sako, kad Mantas Rudžionis virtuvės šefu pasirinktas todėl, kad jo patirtys kalba pačios už save.

„Šiame restorane virtuvė nebus įrengta už uždarų durų – visi patiekalai gims juos užsisakiusių svečių akyse. Atviros virtuvės principu veikiančio restorano šefas turi būti talentingas ir gebėti ne tik kurti magiją lėkštėje, bet ir magišką atmosferą restorane. Mantas, pirmojo restorano duris pravėręs būdamas vos šešiolikos, šiandien jau seniai yra išaugęs virėjo švarką. Jis – išskirtinio skonio patiekalų kūrėjas, kruopštus laiko planuotojas, sumanus komandos vadovas, mokantis sudominti maisto gaminimo procesu restorano svečius, šiltai ir bičiuliškai su jais bendrauti net tuomet, kai užsakymų daug ir virtuvė priversta greitai suktis. Koks jis talentingas ir kokius netikėtus, bet prisiminimus dovanojančius derinius gali sukurti lėkštėje, supranti tik tuomet, kai ragauji jo patiekalus“, – sako N. Vaitkūnaitė-Lopetienė.

M. Rudžionis save laiko modernios europietiškos virtuvės atstovu, o ji mėgsta interpretacijas, todėl atriša šefui rankas kūrybai ir skatina jį improvizuoti bei savitai interpretuoti patiekalus. Sumuštinis su keptais „Portobello“ grybais, ožkų pieno sūriu, kiaušiniu ir bazilikų padažu? Ėrienos kumpio kepsnys, patiekiamas su bulvių šimtalapiu, sūdytomis vynuogėmis, žirnelių ir mėtu kremu? Marmurinis ešerys su pankoliais, meilutėmis ir laiškinių česnakų aliejumi? O gal ananasų karpačas, paskanintas kokosų šerbetu ir raudonaisiais serbentais? Kad ir kurį iš šių ar kitų patiekalų restorano svečiai pasirinktų, jie gali būti tikri – čia juos nustebins neatrasti, tačiau harmoningai derantys skoniai, nors patys ingredientai tarsi gerai pažįstami. 

Restorano „Harmony Birštonas“ virtuvė bus sezoninė, o ji, M. Rudžionio teigimu, taip pat skatina šefą ir jo komandą neužsibūti komforto zonoje, leistis į eksperimentus ir naujų skonių paieškas. Taip restoranas gali būti ir konkurencingas, ir įdomus svečiams. Restorano sėkmę taip pat lemia ir maisto produktų kokybė, todėl jie bus kruopščiai atrenkami. 

„Daržovės, uogos, prieskoninės žolelės, laisvai besiganiusių gyvulių ir paukščių mėsa mūsų virtuvę pasieks iš čia pat įsikūrusio vietinio ūkio. Taip užtikrinsime, kad jų skonis ir tekstūra yra pasiekusi savo kokybės piką. Be to, valgiaraščio patiekalai keisis sezoniškai, todėl jau dabar rauginame, marinuojame, fermentuojame, sūdome, džioviname ir kitais būdais stengiamės išsaugoti vasarą derančias daržoves, nokstančius vaisius ir sirpstančias uogas. Juos panaudosime kurdami patiekalus žiemą ir ankstyvą pavasarį, kai šviežių daržovių, vaisių ir uogų jau nebebus. Sezoniškai besikeičiantis valgiaraštis leis čia užsukusiems svečiams kaskart leistis į vis naujų kulinarinių potyrių paiešką“, – žada virtuvės šefas M. Rudžionis. 

Naujajame restorane svečiai galės gurmaniškai papusryčiauti, rasti pietums tinkančių patiekalų įvairovę ir pasimėgauti išskirtinio skonio vakariene. Savaitgaliais čia bus tiekiami vėlyvieji pusryčiai, o vakarais – rengiamos išskirtinės degustacinės vakarienės, teminiai ir didžėjų vakarai. Restorano vietų skaičius sieks 70. Dar 150 svečių galės mėgautis maistu ar gėrimais erdvioje lauko terasoje. Rezervavus keletą staliukų, restoranas virs jaukia šeimos ar draugų susibūrimų vieta, o užsakytas visas, jis puikiai tiks elegantiškoms vestuvėms, smagiems įmonių vakarėliams ar dalykiškiems susitikimams surengti.

Naujasis viešbutis ir restoranas „Harmony Birštonas“ savo pirmuosius svečius planuoja pasitikti jau šių metų liepą. Tikimasi, kad čia ilsėtis, pramogauti, švęsti ar derinti darbą su atostogomis pamėgs tie, kurie pageidauja jaukios ir neįpareigojančios aplinkos, išskirtinės teikiamų paslaugų kokybės, maksimalaus komforto ir dėmesio. Rezervuoti savo viešnagę naujajame viešbutyje „Harmony Birštonas“ galima jau dabar internetu www.harmonybirstonas.com arba telefonu +370 618 57750.

Atsiliepimų dar nėra. Būkite pirmas!

Rašyti atsiliepimą

Rašyti atsiliepimą

Vykdoma...
Tęskite su „Facebook“
Vardas
Tema
Žinutė